Erste potpisao ugovor o kreditu s EIB-om

Bez autora
Oct 27 2011

Erste&Steiermärkische Bank (ESB) i Europska investicijska banka (EIB) danas su potpisale ugovor o kreditu u visini 50 milijuna eura. Sredstva su osiguranja s ciljem jačanja financijske podrške i ublažavanja utjecaja trenutačne krize, a namijenjena su financiranju malog i srednjeg poduzetništva, lokalne uprave, ali i velikih poduzeća (do 3.000 zaposlenih). Od toga je 35 milijuna eura osigurano za projekte malog i srednjeg poduzetništva. Poseban se naglasak stavlja na projekte u segmentu zaštite okoliša, razvoja infrastrukture, društva temeljenog na znanju, racionalnom raspolaganju energijom, zdravlju i obrazovanju, industriji te uslugama, uključujući turizam. Zahtjev za kreditiranje mogu podnijeti privatni poduzetnici i velika poduzeća, ali i jedinice lokalne uprave i samouprave. Krediti se odobravaju na rok od minimalno dvije godine, ovisno o vrsti projekta. Cijena kredita određuje se prema tržišnim parametrima u trenutku povlačenja, ali će za korisnika u pravilu biti povoljnija od važećih tržišnih cijena.

Erste potpisao ugovor o kreditu s EIB-omErste&Steiermärkische Bank (ESB) i Europska investicijska banka (EIB) danas su potpisale ugovor o kreditu u visini 50 milijuna eura, izvijestili su danas iz Erste banke.

Sredstva su osiguranja s ciljem jačanja financijske podrške i ublažavanja utjecaja trenutačne krize, a namijenjena su financiranju malog i srednjeg poduzetništva, lokalne uprave, ali i velikih poduzeća (do 3.000 zaposlenih). Od toga je 35 milijuna eura osigurano za projekte malog i srednjeg poduzetništva. Poseban se naglasak stavlja na projekte u segmentu zaštite okoliša, razvoja infrastrukture, društva temeljenog na znanju, racionalnom raspolaganju energijom, zdravlju i obrazovanju, industriji te uslugama, uključujući turizam.

Zahtjev za kreditiranje mogu podnijeti privatni poduzetnici i velika poduzeća, ali i jedinice lokalne uprave i samouprave. Krediti se odobravaju na rok od minimalno dvije godine, ovisno o vrsti projekta. Cijena kredita određuje se prema tržišnim parametrima u trenutku povlačenja, ali će za korisnika u pravilu biti povoljnija od važećih tržišnih cijena.

Sporazum su ispred Erste banke potpisali Petar Radaković, predsjednik i Boris Centner, član Uprave, a ispred EIB-a potpisnici su bili Alessandra Marocco, zadužena za kreditiranje u Sloveniji, Hrvatskoj i Zapadnom Balkanu te Adriatic regiji te Dominique Courbin, voditelj Odjela kreditiranja EIB-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik